"Wij hebben behoefte aan een handelsmodule, maar kan dit ook in jip-en-janneketaal?"

 

Meeberg Container Service in Moerdijk heeft een eigen boekhouder die al jaren de financiële administratie doet. Wij zorgen daarnaast voor adviezen, controles en bijsturing. Eelco van de Meeberg is daar al jaren zeer tevreden over. Echter lag er wel een uitdaging. Meeberg Container Service is een handelsbedrijf en Eelco wilde graag een handelsmodule, maar dan wel eentje voor dummies.

'Binnen een halve minuut verkocht'

Eelco van de Meeberg: “Toen Eskes bij ons kwam met het verhaal over Exact Online, was ik binnen een halve minuut verkocht. Met name de handelsmodule en de koppeling met de financiële module spraken me erg aan. Daarnaast staat alles in de cloud en zijn we dus af van onze grote server en het gedoe met de back-ups. We kunnen nu altijd en overal realtime in het systeem werken, samen met de specialisten van Eskes. Hierover hoefde ik dus niet lang na te denken: ik zag alleen maar voordelen."

‘Alle processen zijn nu overzichtelijk en te controleren

“We zijn overgegaan op Exact Online. Dit heeft de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Waarom? Omdat de functionaliteit van Exact Online voor ons beter is dan die van Exact Globe. Het archiveren van facturen gaat met de Scan & Herken software bijna automatisch. Het versturen van de verkoopfacturen gaat allemaal digitaal. We gebruiken hierdoor veel minder papier en de uitgaande facturen worden gelijk goed gearchiveerd. Deed een factuur naar Afrika er vroeger wel eens weken over, nu hebben klanten waar dan ook ter wereld een factuur binnen enkele minuten.”

“Met de handelsmodule is onze in- en verkoop nu volledig digitaal georganiseerd”, gaat Eelco van de Meeberg verder. “Toeleveranciers krijgen per mail onze bestellingen door en klanten kunnen digitaal bij ons een order plaatsen. Doordat alles nu geïntegreerd is, zijn de processen overzichtelijk en controleerbaar. Dat was voorheen niet het geval. Ook voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar wel de helicopterview willen hebben, zoals ik, is Exact Online een toppakket. Ik kan het echt aan iedereen aanraden!”